DIN HISTORIE

Din historie er et sted her på hjemmesiden, hvor du kan fortælle din historie. Det er et fristed, hvor du kan få luft for alle de tanker og følelser, der kan være svære, og som du måske også synes, er svære at tale om med andre; men som du stadig har brug for at komme af med. Du kan bruge Din historie når du vil og som du vil. Måske synes du, det er rart at bruge Din historie hver gang du har haft en svær oplevelse, måske vil du helst bruge Din historie, når du har haft en god oplevelse med din syge mor eller far, eller måske vil du hellere bruge Din historie til noget helt tredje. Du kan bruge Din historie alene, men det kan også være noget, du gør sammen din familie. Måske synes du, det ville være rart at gøre det sammen med din mor, far eller en søskende. På Din historie kan du skrive dagbog, uploade billeder eller små videoklip. Ved at have det hele samlet her, kan du altid gå ind og kigge på minderne.

3

Vil du gerne have din egen profil

3

Hvad er din historie?

Det kan være rigtig rart at have et sted, hvor man kan fortælle sin historie frit. Hvor man både kan sige det, der gør én virkelig glad, men også det, der gør én rasende eller ked af det. Det har du mulighed for her.

  • Her kan du vælge profil- og coverbillede, ligesom du kender det fra Facebook.
  • Du kan fortælle din historier i kapitler, ligesom en blog.
  • Du kan lave dit eget galleri

Din historie er ikke et socialt medie. Når du laver en profil, så er alt, hvad du kommer på Din historie privat. Dvs. at det kun er den person, der har oprettet profilen, som kan få adgang.

Når du laver en post

Efter at have oprettet din profil har du 2 muligheder for at lave indhold til Din historie: at lave en ny post til din historie og lægge billeder i dit galleri. Når du gerne vil lave en ny post klikker du på den første blå knap, hvor der står “Lav ny post her”. Når du klikker på den knap, kommer du til denne side:

post3mindre

Her kan fortælle lige hvad du vil. Du kan fx sætte videoer ind fra Youtube med musik, som passer til de følelser du har. Og du kan sætte billeder ind, så din historie bliver helt rigtig.

Når du er færdig, trykker du på knappen “post indlæg”, og du vil blive ført tilbage til oversigtsiden. Hvis du har valgt et thumbnail (et miniaturebillede) vil det dukke op sammen med titlen og et par linjer af din tekst. Billedet vil også blive vist i det store billedefelt, du ser i siden for en færdig post. Hvis du ikke har valgt et thumbnail, vil der blive sat et ind for dig.

Husk at du altid kan går tilbage og redigere tidligere posts.

Når du laver et galleri

Når du gerne vil lægge billeder ind i dit galleri, skal du starte med at klikke på den blå knap “upload her” på oversigtsiden. Herefter vil der åbne sig et hvidt gallerivindue. Her har du 2 muligheder:

  • Redigér galleri
  • Tilføj til galleri

Hvis du ikke har nogle billeder i dit galleri, skal du starte med at tilføje et. Muligheden for at tilføje billeder er det første der kommer op, hvis der ikke er billeder i dit galleri.

gallerikompri

Tilføj til galleri

Når du klikker på denne menu, vil der åbne sig 2 faner: “mediebiblioteket” og “upload filer”. Vælg den sidste. Nu kan du enten trække billeder fra din computer ind i biblioteket eller du kan klikke på knappen “vælg filer”. Vælg det billede du gerne vil tilføje. Dette gælder også billeder fra dine mobile enheder, som smartphones eller tablets. Klik på “tilføj til galleri”.

 

Redigér galleri

Hvis du har tilføjet mange billeder til dit galleri, men kun vil se nogle af dem i dit galleri, skal du vælge menuen “redigér galleri”. Her kan du både slette billeder (klik på krydset), eller udvælge de billeder du gerne vil se.

Profil- og coverbillede

Når du opretter en profil, har du muligheden for at vælge et profilbillede, og et coverbillede (dvs. et billede der vil være bagved profilbilledet).

Tips & tricks

Sådan kan du sætte en video ind fra youtube

Hvis du gerne vil sætte en video ind fra sider som youtube, skal du:

  1. Finde den video, du gerne vil have med i din post.
  2. Klikke oppe i adressefeltet og kopiere.
  3. Gå tilbage til din post, og sætte adressen (url’en) ind i tekstfeltet, hvor du gerne vil have video.
  4. Gemme din post.

post2

 

At sætte et billede ind

1. Klik på knappen “tilføj medier”

2. Vælg det billede, du gerne vil have med og tilføj.

Sikkerhed

Du kan trygt skrive i Din historie. Alle indlæg og billeder du lægger ind, er kun tilgængelige for dig og beskyttet af dit brugernavn og kodeord. Kodeord opbevarer vi kun i krypteret udgave for at sikre at dem bedst muligt.

Persondata og GDPR

Du har måske hørt om GDPR og de regler for persondatapolitiken, som trådte i kraft den 25. maj 2018. Hvad det betyder for dig som bruger på nårmorellerfarbliversyg.dk, fortæller vi om her:

Hvad er persondatapolitikken?

Persondata er information der kan knyttes til en bestemt person, f.eks dit navn, personnummer, alder, osv. Det er rigtig vigtigt at man behandler den information sikkert. Persondatapolitikken er de regler, der er med til at beskytte dine informationer på internettet. Men hvilke nye regler gælder der så nu?

1. Din mor eller far skal give samtykke. For det første gælder der særlige regler for børn og persondata. Hvis du er 13 år eller yngre, skal din mor, far eller værge give lov til, at andre må opbevare dine persondata.

Din mor eller far får ikke adgang til de opslag du har lavet på din historie, med mindre du giver dem lov til at læse og kigge med. Men for at du kan skrive indlæg på din historie, så skal din forældre give os lov til, at vi godt må gemme dine data.

2. Du har ret til at blive slettet. Hvis du ikke har lyst til at at have din bruger mere på nårmorellerfarbliversyg.dk, så er det din ret at du kan slette din bruger, og at al information om dig bliver slettet.

Det gør du ved at gå ind på din profil-side, tryk på rediger profil|, og gå ned til bunden, her er et link du kan trykke på for at slette din bruger og alle de data vi har om dig. Dataene slettes fra siden med det samme. Og efter 30 dage forsvinder de også fra sidens backups.

3. Du har ret til at få udleveret alle din oplysninger vi har om dig.

4. Du har ret til at blive informeret, hvis der sker noget med dine data. Vi gør alt hvad vi kan for at passe godt på dine data, skulle vi finde ud af at andre har fået adgang til dine data, så gør vi dig opmærksom på det inden for 3 dage.

Hvis du har andre spørgsmål, så kan du skrive til os her

Pin It on Pinterest