VREDE

Det er normalt at blive vred, når ens mor og far er alvorligt syg. Nogle børn og unge, der har en alvorligt syg forælder fortæller, at de bliver vrede på selve sygdommen, og at de synes, det er uretfærdigt. Andre fortæller, at de kan blive vrede på deres forældre, søskende eller deres venner. Det er også almindeligt at blive vred på Gud, på sig selv eller måske på noget helt tredje. Mads, som er en dreng på 11 år, fortæller: ’Jeg blev så vred på sygdommen. Jeg syntes, det var så uretfærdigt. Jeg blev også mere vred på min søster og meget vred på min mor’. Nogle gang kan man også blive vred over små ting i hverdagen, og det kan være svært selv at forstå, hvorfor man bliver så vred over små ting. Det er almindeligt at have det sådan.

Hør Ida fortælle om at være vred (2:10)

Indholdet kan ikke vises uden at sætte en cookie
Hvad kan hjælpe?
Forsøg at få vreden ud på en god måde. Det kan være, det hjælper dig at bruge din krop aktivt. For eksempel kan du sparke hårdt til en bold, trampe i gulvet, spæne af sted eller slå i en pude. Bagefter oplever de fleste, at de har det bedre, når vreden er kommet ud. Det kan også hjælpe dig at fortælle de voksne omkring dig eller dine venner, hvorfor du er vred, så de bedre kan forstå dig og hjælpe dig. Nogle kan blive forskrækket over, hvor voldsom deres vrede kan være; sig til dig selv, at vrede er en helt naturlig følelse, når ens mor eller far er alvorligt syg.

Hvis du har brug for at tale med nogle andre om det hele

Nogle gange har man brug for at tale om alle de tanker, der kan køre rundt i hovedet. Måske har du ikke én, du føler, du kan gå til, der både vil lytte til og prøve at forstå, hvad du siger. Hvis det er sådan, du har det, så prøv enten at besøge Børn, Unge og Sorgs eller Børnetelefonens hjemmeside. Begge steder har et forum, hvor du kan skrive med andre børn, chat, brevkasser, og et telefonnummer du kan ringe til, hvis du har brug for en stemme i den anden ende.

Pin It on Pinterest